تاثیرات خواندن و نوشتن

ریشه اکثر گرفتاری های انسان، جهل است. خواندن خوب کتابهای خوب و پیگیری خوب و مداوم برای نوشتن، موجب رشد فکری و فرهنگی شده و به کمال کردار و سلامت قلبی و عملی آدمی می انجامد. نوشتن در زمینه های گوناگون امور کاری و تحصیلی، و نگاشتن برای خود و دیگران، چنانچه با خواندن و تفکر پیوسته همراه باشد به دانایی و توانایی و تعالی مادی و معنوی می انجامد و آرامش پایدار و سعادت جاودان در پی خواهد داشت.(خاطره نگاری، احساس نگاری، خلاصه نگاری، برداشت نگاری، نویسندگی)

کتاب بهترین میراث است. در روایت است که امام صادق علیه السّلام فرمود: هر آنچه را که می‌ دانی بنویس و آن را منتشر کن و پیش از مرگ، کتاب‌ هایت را برای فرزندانت به ارث بگذار.(بحارالأنوار، ج2، ص 150)

در حدیثى از پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله مى خوانیم: علم و دانش را با نوشتن به بند بکشید. (بحارالانوار، ج2، ص151)

امام صادق علیه السلام : بنویسید؛ زیرا تا ننویسید، حفظ نمى کنید.(الکافی: 1/52/9)

امام صادق علیه السلام : دل، به نوشتن آرام مى گیرد. (الکافی: 1/52/8) [دل آرام گیرد به یاد خدا – نوشته های الهی آرامبخش‌ترند]

امام على علیه السلام در یک تشبیه بسیار جالب و در کلامى عمیق و کوتاه مى فرماید: کتابها باغ هاى دانمشندانند. (غررالحکم)

باغ و بوستان هم داراى مناظر زیبا، هم هواى لطیف، هم انواع میوه ها، و هم انواع برگ ها و گل ها و گیاهان دارویى است، و در واقع کتاب ها نیز همه این آثار را در بر دارد و آدمی را با آرا و نگاههای گوناگون آشنا نموده و زوایای بسیاری را نمودار و روشن می سازند.

به قول جامی:

انیس کنج تنهایی کتاب است

فروغ صبح دانایی کتاب است

و بهترین کتاب، کتاب خدا و کلام وحی است. آب را از سرچشمه نوشیدن، شاخص و ملاک قراردادن امر الهی در همه امور، عدم اکتفا به ظاهر سخن و بخشی از کلام نمودن و به دنبال نص و متن اصلی و ریشه‌های پاک رفتن و به روح و ارکان اساسی کتب وحی تمسک عملی جستن، قطعا مایه نجات و سربلندی و شکل‌گیری زندگانی و ابدیتی سرشار از رضایت و خوشنودی حضرت حق است.

در همین راستا، یکی از بهترین کارهای فرهنگی و تربیتی می‌تواند، نذر کتاب باشد. نذر امانت دادن، هدیه دادن یا تقبل نمودن درصدی از هزینه خرید یا انتشار کتاب، از جمله فعالیتهای مثبت موثر در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی است.